Menü Bezárás

Vége a balfi fűzfasornak

A fák kiöregedtek, veszélyessé váltak, így ki kellett vágni őket. Maradt a kanyargós kerékpárút a semmi közepén.

A régi balfi savanyúkutat (amit nemrég kitisztítottak, de kiderült, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlan a vize) a falu központjából régen egy kis ösvényen lehetett megközelíteni a Fertő utcáról indulva. 2015-ben viszont a Fertő-menti kerékpáros útvonal egy új ágát erre vezették, így a nyomvonalon végig kerékpárút épült.

2015-ös cikkünk a témában

A fejlesztés egyik kontroverzális része a balfi fűzfasor között vezetett kerékpárút-szakasz volt, mely látványosan nem egyenesen, hanem kanyargósan haladt. Erről akkoriban megkérdeztük a tervező cég képviselőjét is, aki úgy nyilatkozott, hogy a kanyarokra egyrészt a fák közelsége, másrészt az út „játékossá tétele” miatt volt szükség. Ennyi erővel akkor egy autópályát is „játékossá tehetnének”…

A fűzfák már akkor sem voltak túl jó állapotban, így igazából csak idő kérdése volt, mikor lesz velük probléma. Nem sokkal később lett is, több fáról óriási ágak törtek le, valamelyikben tűz keletkezett, de azért gyökereik felnyomták az aszfaltot is. A fákat sorban kivágták, viszont a „végső leszámolás” nemrég következett be: az összes fának mennie kellett. Maradt tehát a kanyargós kerékpárút a nyílegyenes töltésen, vajon ezt is felújítják és kapunk egy szintén nyílegyenes aszfaltcsíkot? Aligha… Reméljük, azért új fákat ültetnek majd.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .