Menü Bezárás

Újabb utcakép változik meg fakivágás miatt

Nagy felháborodást váltott ki a Soproniak körében az, hogy kivágják a Patak utca alsó szakaszának fáit. Az önkormányzat arra hivatkozik, hogy az utca útburkolatát faltól-falig felújítják, beleértve a szerintük tönkrement járdát is. Az önkormányzat szerint emellett a lakók kérték a fák kivágását is, mert azok több helyen rálógtak már az ingatlanokra, valamint gyökereik a házak alapját is megrongálták. A közösségi médiában megjelent hozzászólások alapján azonban ez csak részben van így. Az utca lakossága ugyanis nem támogatta egyértelműen a fakivágást, azt pedig végképp nem, hogy az utca Lackner Kristóf utca és Ikva sor közötti szakaszán az összes fát kivágják. Sovány vigasz, hogy a fák elvileg mind pótlásra kerülnek más fafajokkal, de az eddig megszokott, árnyas, nyáron is hűvös utcától az elkövetkezendő évtizedekre búcsúzhatunk.

Az elmúlt több, mint tíz évben egyébként többször is foglalkoztunk fakivágásokkal. Szerencsére ezeken a helyeken is (Paur Iván utca, Tómalom utca, Felsőbüki Nagy Pál utca) telepítettek új fákat, azonban ezek még mindig olyan kisnövésűek, hogy komolyabb árnyékot nem adnak az utcának.

Ez is érdekelhet

1 Comments

  1. Kovács vilmos

    Persze én is szerettem 1 percig az árnyékos utcán átsétálni.De azért van ennek az éremnek másik oldala is.A gyökerek által megrongálódott járdát a lombozat miatt funkciójukat gyengén ellátó lámpák nem világítják meg kellően.Így főleg az időseknek balesetveszéjes.Aztán nem mi takarítjuk össze a járdáról ősszel a lehulló leveleket a lakók helyett.A lehulló lombozat eltömi az ereszeket,így ősszel az esővíz nem tud bennük lefolyni,így a vakolattal kífolyva, azt károsítva folyik le.Nagyobb szél esetén pedig,a tető közelében lévő ágak a cserepeket is kimozdíthatják a helyükről,ami szintén balesetveszélyes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .