Menü Bezárás

Britek száguldoztak, elkobozták az autójukat

A Kismartoni járásban június vége óta két brit rendszámú BMW, és két, szintén brit rendszámú AUDI követett el többször is jelentős sebességtúllépést. A BVZ információi szerint a britek üdülni érkeztek Burgenlandba, egy ruszti kempingben szálltak meg.

A fiatalok gyakorlatilag azzal szórakoztak, hogy ki tud nagyobb sebességgel elhaladni egy traffipax előtt, „mivel az Egyesült Királyság nem tagja az EU-nak, nehéz az ilyen bírságokat behajtani” -gondolták. A probléma csak az, hogy július 20-án, szombaton az egyik BMW M3 sofőrjét a sérci (Schützen) elkerülőn 100 km/h helyett 231 km/h sebességgel mérték be, és pont ezen a napon tartottak megerősített rendőri ellenőrzést is Burgenlandban.

Őt a B50-es főút kismartoni szakaszán ellenőrizték, mint kiderült, a több mint 400 lóerős, jobbkormányos BMW-t egy 18 éves brit vezette. Az autó ráadásul az apja nevén volt. A sofőr kezdetben nem fogadta el sebességtúllépés tényét, de amikor a rendőrség szembesítette őt különböző sebességmérő kamerák felvételeivel, elismerte cselekedetét. A jogosítványától és az autótól is a helyszínen búcsúzhatott, utóbbit ugyanis az érvényes törvényeknek megfelelően elkobozták. A gyorshajtónak ráadásul négyszámjegyű euróösszegű büntetést is fizetnie kellett.

Szombaton az A3-as autópályán egy Audira figyelt fel az autópálya-rendőrség járőre. Ezt az autót egy 21 éves, szintén brit sofőr vezette, aki az elmúlt napokban már 250 km/h sebességgel haladt az autópályán. Magas büntetés mellett ugyanakkor az ő autóját nem kobozták el, mert éppen akkor nem követett el jelentős sebességtúllépést. A sebességmérő kamerák két másik brit rendszámú autót is lefotóztak az elmúlt napokban, az autópályán 259 km/h, a sérci elkerülőn pedig 266 km/h (!) sebességgel. A rendőrök briteket ugyanakkor a ruszti kempingben már nem találták, valószínűsíthetően elhagyták az országot.

„Még ha a büntetőeljárás nehezebb is, az ilyen sebességtúllépéseket nem szabad büntetlenül elkövetni. Ilyen sebességnél a sofőröknek olyan szűk a rálátásuk az útra, hogy nagy a kockázata annak, hogy valami komolyabb történik”mondta el a BVZ hetilapnak Andreas Stipsits, a közlekedési rendőrség vezetője, aki igyekszik eltántorítani minden, nem EU-tagállamból érkezőt, hogy hasonló dolgokkal próbálkozzon.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .