Menü Bezárás

Elkezdték építeni a bécsújhelyi keleti elkerülőutat

A heves tiltakozások ellenére szeptember végén megkezdődtek a munkálatok, elkezdték építeni a bécsújhelyi (Wiener Neustadt) keleti elkerülőt. Az új útszakasz az S4-es gyorsforgalmi út bécsújhely-keleti lehajtóját, illetve a B53-as főutat köti majd össze a B21b, B60-as utak csomópontjával, a várost kelet-északkeleti irányból elkerülve. „Ringschlussként”, azaz körgyűrű zárásként is emlegetik ezt a fejlesztést, melytől azt várják, hogy jelentős forgalmat vesz majd le a belváros útjairól. Az új elkerülőút 2027-re készülhet el.

Fotó: Stadt Wiener Neustadt/Weller

„A mai nap egy nagyon szép nap Bécsújhely városának, de mindenekelőtt a Nestroystraße és a Grazer Straße lakói, valamint a többi utca számára, amelyek a körgyűrű lezárásának élvezhetik annak előnyeit. A körgyűrű lezárásának építési munkálatainak megkezdésével végre véget vetünk minden olyan találgatásnak és vitának, hogy ez a projekt, amelyre a zaj és a forgalom által sújtott emberek évtizedek óta várnak, sosem valósul meg. Most az a feladat, hogy az építkezést gyorsan és megfelelően, minden környezetvédelmi követelménynek megfelelően lefolytassuk. Ezzel egyidejűleg mi Bécsújhely városában is elvégezzük a „házi feladatunkat”, új és forgalomcsillapított módon tervezzük meg a Nestroy és a Grazer Straße-t, és a tartománnyal közösen megvalósítjuk a Bécsújhely és Lichtenwörth közötti új kerékpárút-összeköttetéseket is.”

-mondták el a város vezetői a WN24.at beszámolója szerint.

A beruházást már a tervezés során is sok kritika érte, főleg környezetvédelmi és mezőgazdasági aggályok miatt. A kritikusok szerint a projekt jelentősen hozzájárul termékeny mezőgazdasági területek megsemmisítéséhez, valamint a Fischa-patak menti ártéri erdő, illetve a patakhoz köthető vizes élőhelyek pusztításához is, amely komoly veszélyt jelent a helyi ökoszisztémára. Az ellenzők szerint a projekt a talaj további leburkolásával súlyosbítja a klímaváltozás hatásait, például a helyi hűvös légáramlások akadályozásával, ami a nyári hőhullámokat még elviselhetetlenebbé teheti​. A Vernunft statt „Ostumfahrung” Platform szerint ráadásul az új útnak köszönhetően nem hogy csökkenne, de még nőni is fog is a gépjárműforgalom a belvárosban.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .