Menü Bezárás

VÉGRE! Megnyitott az új strand a Fertőn

Fertőszéleskúton (Breitenbrunn) szerdán újra megnyitott a megújult strand. Az Esterházy Magánalapítvány az ORF magyar nyelvű cikke szerint 2019-ben vette át az üzemeltetést a település önkormányzatától, majd nem sokkal később meg is kezdődött a felújítás. Az összesen 53 millió eurós beruházás során az építkezés kevesebb, mint 2 évig tartott. A fejlesztés központi eleme a „Neuer Strand Neusiedler See” néven futó új kikötőépület, melynek felső szintjén a Libelle étterem kapott helyet, ezt pedig egy terasz köti össze a komplexum rendezvényközpontjával. A strandfürdő és a kikötő területére látogatókat egy strandbár is várja és egy regionális termékeket kínáló élelmiszerbolt is helyet kapott.

Fotó: Esterházy Ausztria

A modern fertőszéleskúti kikötőépület megépítését az Esterházy Magánalapítvány szerint intenzív megbeszélések előzték meg a Világörökség Tanácsadó Testülettel és az érdekcsoportokkal, amelyekből kialakultak az építészeti pályázat kritériumai. A pályázatot a Studio Hoffelner Schmid nyerte, míg a kültéri területet a korbwurf Landschaftsarchitektur tervezte. A belsőépítészeti tervezést a destilat Design Studio végezte. Az alapkőletétel 2022. október 3-án történt, és az épületet mintegy 20 hónap alatt fejezték be. A 2024. június 4-i hivatalos megnyitón kulturális, üzleti és politikai élet kiemelkedő személyei vettek részt, akiket dr. Ottrubay István, az Esterházy Vállalat felügyelőbizottság elnöke, valamint Matthias Grün és Michael Gröschl, az Esterházy Vállalat igazgatói köszöntöttek.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .